AKTIIVISEN IHMISEN AHONIEMI

Mielekästä tekemistä Ahoniemessä on tarjolla paljon, aina melonnasta ja kalastuksesta erilaisiin kädentaitopajoihin.

Yhteinen tekeminen on vaivaton ja luonteva tapa tutustua uusiin ihmisiin tai vahvistaa ihmissuhteita.

Perinteisistä pihapeleistä kuten kyykkä, köydenveto, petanque, pussitappelu, puujaloilla kävely ja tikanheitto voidaan koota monipuolisia ja hauskoja kisailuja sekä leikkimielisiä maalaisolympialaisia erilaisten tilaisuuksien ohjelmiksi.

Jousiammunta on laji, jossa voit oppaan johdolla testata omaa tarkkuuttasi ja kisailla leikkimielisesti. Laji sopii osaksi toimintapäivää, tai ampuminen voi olla osana muuta kisailukokonaisuutta.

Tule viettämään ikimuistettava pelipäivä valmiilla radallamme. Tarjolla on monimuotoinen yksityinen metsäkenttä ja tilaa isommallekin pelille.

Ohjattuun peliin (2-3 tuntia) sisältyy:
• ValkenBlackHawk puoliautomaattinen värikuula-ase
• Maski
• Haalari
• Merkattu pelialue
• 10 henkilön ryhmälle 500 kuulaa ja 10-20 ryhmälle 1000 kuulaa
• Pelinohjaus
• Ase- ja paineilmahuolto

Ohjattujen pelien hinta 45 €/hlö, yli 20 henkilön ryhmät erikseen sovittuna.

Lisäkuulat 20 € per 500 kpl.

Pelin jälkeen ruokailu ja sauna kruunaa päivänne!

Melontavaihtoehtoja on leppoisasta järvimelonnasta aina eritasoisiin koskireitteihin. Ohjatut melontamme tapahtuvat pääasiassa intiaanikanooteilla, mutta käytössämme on myös laaja valikoima kajakkeja.

Melontaoppaamme ovat kokeneita ammattilaisia, jotka tuntevat vesistömme ja käytettävän kaluston erinomaisesti.

Retkien kestot alkavat parintunnin pikareissuista kokopäivän tai halutessa jopa useampien päivien retkiin.

Retken aikana opettelemme melonnan alkeet järviosuudella, jonka jälkeen laskemme kolme koskea. Pakettiin sisältyvät opastus, melontavarusteet sekä vakuutus. Melontapäivään voimme kätevästi liittää haluamanne ruokailut, kahvit tai savusaunan. Matkaa taitetaan päivän aikana noin 8 km ja lasketaan kolme koskea. Tarvittava vaatetus on säänmukainen ulkovaatetus.

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammen kunnissanoin puolen tunnin matkan päässä Ahoniemestä.

Ahoniemestä lähin portti kansallispuistoon on vesiteitse Konneveden satamasta, Häyrylänrannasta, jonne matkaa on noin 7km. Vaellusreiteille matkaa on noin 40km.

Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa.
Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan.

Etelä-Konnevedellä aava järviluonto kohtaa pohjoissavolaiset vuorimaat. Karujen kalliorantojen taakse kätkeytyy sisämaan vehreitä lehtoja. Sykähdyttävien vastakohtien kansallispuistossa patikoit rehevistä lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

Järjestyksessään Suomen 38. kansallispuisto on perustettu vuonna 2014 ja sen pinta-ala on noin 15 km2. Puiston tunnetuin paikka Kalajanvuori kohosi saarena noin 9 700 vuotta sitten 65 metrin korkeuteen Yoldiameren yläpuolelle. Saarten mannerjalustasta kasvoi vuosien saatossa niemi, joka muodostaa nykyisin suurimman osan Etelä-Konneveden maa-alueesta. Maan kohotessa Konnevesi muodostui vähitellen omaksi järvekseen. Kansallispuiston alueelta on löydetty runsaasti kivikautisen asutuksen merkkejä.

Hankasalmen ja Konneveden rajalla sijaitseva Häähninmäki on vanha hämäläisteneränkäyntialueiden rajapiste. Häähninmäen maastoissa kulkee ympärivuotisesti kymmeniä kilometrejä reittejä fatbikelle, polkujuoksuun ja muuhun retkeilyyn.

Vuonna 2020 Häähninmäelle on noussut näkötorni, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat. Alueella on myös vuonna 2012 rakennettu autiotupa Häähnintupa, joka on kaikille retkeilijöille tarkoitettu retkeily- ja levähdystupa keskellä upeita retkeilyreittejä.

Ahoniemestä on Häähninmäelle matkaa 15km.

Pieni Rantasaunamme on niin majoittujien kuin päivävieraidemme käytössä. Sauna on upealla paikalla Kellanlahden partaalla ja loivasti syvenevä hiekkaranta tarjoaa miellyttävän uintihetken kirkkaassa ja puhtaassa järvivedessä.

Saunaan mahtuu kuusi kylpijää samanaikaisesti.

Saunan laituriterassion ainutlaatuisen idyllinen paikka nauttia saunavirvokkeita ja lepäillä löylyjen välissä.

Lue lisätietoja kalastus -alasivultamme.

Kellankoski.com @ 2023 Konnevesi Travel Oy | Webdesign Endofera Oy