KOSKI-KALASTAJAN PARATIISI

EUROOPAN PARHAAT TAIMENKOSKET KESKELLÄ SUOMALAISTA PERINNEMAISEMAA

Perhokalastus

Euroopan parhaat taimenkosket keskellä suomalaista perinnemaisemaa.

Suomen keskellä sijaitseva tunnettu ja arvostettu perhokalastajien paratiisi on ollut läpi sukupolvien haluttu kalastuskohde ja kosket ovat kansainvälisestikin arvostettuja.

Rautalammin vesireittiin kuuluvat Konneveden kosket ovat ilmiömäisen upeat sekä kalastoltaan että luontoarvoiltaan. Yli kymmenen kilometrin mittaisella seitsemän kosken reitillä pääset tavoittelemaan villiä suurtaimenta upeissa luonnonmaisemissa lähellä Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Kalareissu Konnevedelle jättää unohtumattomat muistot kerta toisensa jälkeen.

Konneveden Kosket on Villi taimen pro -luokiteltu kalastuskohde, joten kalastus tapahtuu aina villin taimenen ja arvokkaan kalakantamme ehdoilla.

Kaikilla koskilla kalastusrytmi on sama. Koskia vuokrataan vain kokonaisina vuorokausina koko kiintiöillä tai vaihtoehtoisesti majoituspaketeilla.

Kalastusvuorokausi alkaa klo 15.00 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12.00.

Katso koskikohtaiset rajoitukset Säännöt -sivulta.

Siikakoski on yksi Suomen arvostetuimpia koskikalastuskohteita. Konneveden Koskien seitsemän kosken reitti alkaa Siikakoskesta, joka laskee kirkkaasta Konnevesi-järvestä. Koski on kirkasvetinen ja sen näkösyvyys on useita metrejä. Kahlaaminen on monin paikoin helppoa ja varsinkin matalan veden aikaan koskea voi kalastaa hyvin monipuolisesti. Koskessa on taimenta ja harjusta – lisäksi sen alajuoksulta löytyy myös varteenotettava haukipaikka. Siikakoski tunnetaan presidentti Urho Kekkosen lempikalastuspaikkana ja onpa kalastamassa käynyt Yhdysvaltain presidentti Jimmy Carterkin. Kiehtovaa koskea sanotaankin usein perhokalastajien paratiisiksi ja presidettien koskeksi.

Siikakoskella on mahdollisuus kalastaa kalastusoppaan johdolla mukavasti ja turvallisesti Drift Boat koskikalastusveneestä.

Siikakoskelle ajaa majoituksesta autolla alle 10 minuuttia.

2 vrk perhokalastus & majoituspaketti Siikakoskella ja Hannulankoskella alk. 420€/hlö.

Varaa paketti osoitteesta www.lupakauppa.fi.

Korholankoskien ja koko Konneveden Koskien koskireitin alin koski, Hannulankoski tarjoaa erinomaisen ympäristön suurtaimenen tavoittelulle. Kosken maine on legendaarinen ja voidaan varmasti puhua perhokalastuspiirien tunnetuimmasta salaisuudesta. Hannulassa pelataan usein ”upporikasta tai rutiköyhää”. Toisinaan koski vaikuttaa täysin tyhjältä, kun taas seuraavana päivänä samassa paikassa rikotaan taimenennätyksiä. Alapuolisen vesistön suurtaimenet rakastavat Hannulankosken katettua pitopöytää.

Hannulankoskella on mahdollisuus kalastaa kalastusoppaan johdolla mukavasti ja turvallisestiDrift Boat koskikalastusveneestä.

Hannulankoskelle ajaamajoituksesta autolla alle 10 minuuttia.

2 vrk perhokalastus & majoituspaketti Siikakoskella ja Hannulankoskella alk. 420€/hlö.

Varaa paketti osoitteesta www.lupakauppa.fi.

Taikinainen tunnetaan erityisesti hyvänä harjuskoskena. Koski on melko lyhyt, mutta sen 100 metriä leveä niska tarjoaa kutkuttavia mahdollisuuksia erityisesti pintaperholle. Taikinainen laskee vetensä alapuolisen suvannon läpi Karinkoskeen.

Karinkosken erämainen luonto tarjoaa kalastajalle unohtumattoman elämyksen, puhumattakaan kosken pulleista taimenista ja harjuksista. Karinkoski soveltuu monenlaiseen kalastukseen. Leveä matalahko uoma, jossa on isoja kiviä ja syviä monttuja, tarjoaa ottipaikkoja niin pinta- kuin uppoperhollekin. Erityisesti Karinkosken loppuliuku on kuuluisa jättiläiskokoisista järvitaimenistaan.

Karinkoski – Taikinaisen sijainti Siikakosken ja Kellankosken välissä sähköistää Karinkoskelle saapuvan perhokalastajan tunnelmaa jo hyvissä ajoin ennen paikalle saapumista.

Karinkoskelle ajaa majoituksesta autolla noin 15 minuuttia.

Karinkoski – Taikinainen avataan kalastukselliselle uudelleen keväällä 2024.

2 vrk perhokalastus & majoituspaketti Kellankoskella ja Karinkoskella alk. 330€/hlö.

Varaa paketti osoitteesta www.lupakauppa.fi.

Karinkosken alapuolella sijaitseva Kellankoski on 50–60 metriä leveä ja noin 600 metriä pitkä voimakas ja kasvillisuudeltaan karu. Niska on puolikaaren muotoinen ja virtaus alkaa voimakkaana rauhoittuakseen hiljalleen alajuoksua kohti. Koskeen on rakennettu kalastuslaitureita helpottamaan heittämistä. Etenkin korkean veden aikaan laitureista on suuri apu ja hyöty.

Rauhallisemmalla alajuoksulla on runsaasti hyviä kahluupaikkoja. Kellankoski tunnetaan komeista taimenistaan, mutta koskelta tavataan hyvin myös harjuksia.

Kellankosken alaosissa kookkaan hauen kalastus tuo ajoittain mukavaa vaihtelua taimenen – ja harjuksen kalastukseen.

Kellankoskelle ajaa majoituksesta autolla (vastaranta jossa vene) tai veneellä noin 5 minuuttia.

2 vrk perhokalastus & majoituspaketti Kellankoskella ja Karinkoskella alk. 330€/hlö.

Varaa paketti osoitteesta www.lupakauppa.fi.

Kapeenkoski sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Konnevedeltä. Kapeen koskikalastusalueen pituus on n. 1,2 km ja se tarjoaa hyvin monipuoliset mahdollisuudet perho- ja viehekalastukseen. Yhdessä itse Kapeenkosken kanssa alue on n.1,5 km pitkä. Leveyttä koskilla on keskimäärin 25-40 metriä ja pudotuskorkeutta kolmisen metriä.

Kosket tunnetaan kookkaista ja ajoittain haastavista taimenistaan. Tyypillisesti Kapeen taimen on noin 40 – 50 cm pitkä, usein hyväkuntoinen poikasena reitille istutettu yksilö. Rasvaevänsä säilyttäneitä yksilöitä tavataan myös säännöllisesti, etenkin kesäkuun alussa ja loppukaudesta.

Kapeenkosken alueen neljästä koskesta alimmainen, itse Kapeenkoski komeine raameineen ja historiallisine puitteineen on keskisuomalaista koskimiljöötä parhaasta päästä. Kalastajien onneksi myös järvitaimenet viihtyvät alueella. Taimenen ohella ahven, harjus, hauki ja kuha kuuluvat yleisiin kohdekaloihin.

Keski-Suomen parhaimpiin kuhavesiin lukeutuvat ottipaikat kosken alapuolella kuuluvat Kapeenkosken alueen yksityiseen vesialueeseen ja ovat “Oman kosken” vuokranneiden vieraiden kalastettavissa.

Kapeenkoskelle ei ole saatavilla yksittäisiä kalastuslupia, joten kosken kalastuspaine on hyvin maltillinen.

Omakoski -paketin hinta 1.5.-31.8.2024 on ma – to 825 €/vrk (22h) ja pe -su 985€/vrk (22h) / 10 hlöä.

Hintaan sisältyy aittamajoitus 10:lle henkilölle, Kapeenkosken yksityisalueen kalastusoikeus, viisi kiertävää kalastuslupaa kolmelle ylemmälle koskelle, sekä puusaunan käyttö.

Aittamajoituspaikkoja on yhteensä 20 ja Myllärin tuvassa 4. Vuokra-aika alkaa klo 14 ja päättyy seuraavana päivänä klo 12.

Viikonloppu paketti 1.5.-31.8.2024 la – ma 1620€ / 2vrk / 10 hlöä!

Koskivenekalastus Omakoski – paketin yhteydessä 390€ (norm 570€)

Varaukset ja tiedustelut: info@kellankoski.fi

Lupakalastusalueeseen kuuluvat Makasiini-, Luijan- ja Kärmekoski. Kalastusluvat voit ostaa täältä: https://www.lupakauppa.fi/kapeenkoski

Järvikalastus

Konnevesi kykenee tarjoamaan hauen kalastajalle jotain poikkeuksellista ja erityistä.

Kookkaat yksilöt kirkkaassa ja virtaavassa vedessä tuovat lajiin hienon lisän. Virtavesien liepeillä viihtyvät suuret hauet ovat väkeviä taistelijoita ja oppaan kanssa kalastaminen lisää saalisvarmuutta. Hauen lisäksi vesissä ui komeita ahvenia ja kuhia.

Kalastusoppaat

Kalastusoppailla on aina viimeisin tieto paikallisista olosuhteista ja ottipaikoista, jonka lisäksi oppailta saat tarvittaessa kalastusvälineet ja vieheet lainaan kalastuksen ajaksi.

Koskivenekalastuksen (Drift Boat) ja koskiopastusten ohella tarjolla on järvikalastusta, perhokalastuskursseja, mato-ongintaa sekä erilaisia muita kohdennettuja kalastuskursseja.

Jani Himanko ja Petri Korhonen vastaavat opastoiminnastamme Konnevedellä. Tarvittaessa ammattimaisia oppaita löytyy samanaikaisesti kaikille reitin koskille.

Jani Himanko on valittu ”Vuoden kalamieheksi 2023” ja on Kotkan Maretariumissa sijaitsevan suomalaisen kalastuksen Hall Of Fame – kunniagallerian jäsen.

Janilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus työstä kalastusmatkailu – ja kalastusvälineteollisuudessa. Kalastajille Ahoniemen isäntä on tuttu myös televisiosta, videoilta ja kalastuslehtien sivuilta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jani toimii edelleen kirjoittavana avustajana Metsästys ja Kalastus – ja Pohjolan Perhokalastaja – lehdissä.

Ammattimaisena kalastusoppaana Jani Himanko on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Janin ominta aluetta on taimenen ja harjuksen koskikalastus, sekä kuhan virtavesikalastus.

Kuusivuotiaana kalastusharrastuksen aloittanut Jani on itse ”kalastuksen sekakäyttäjä” eli hän kalastaa mielellään niin vieheellä kuin perhollakin. Vapaa-ajallaan hän nauttii eniten kalastuksesta silloin, kun kännykkä- ja internetyhteydet loistavat poissaolollaan tai vaihtoehtoisesti suolaisimmilla vesillä.

Voit myös kysyä Jania järjestämään seurueellesi ikimuistoisen kalareissun Suomea kauemmaksi tai vieraaksi kalastus-, markkinointi- ja ulkoilualan tilaisuuksiin.

Kysy lisätietoja sähköposteitse: jani@kapeenkoski.com

Rautalammin reitin äärellä syntynyt ja kasvanut Petri ”Eräspete” Korhonen on saanut rakkauden järvitaimenen kalastukseen jo äidinmaidosta.

Petrin nälkä saada kalaa asiakkaan siiman päähän on vertaansa vailla ja tuottaakin tavallisesti mukana oleville mieluisia kalastuskokemuksia vesillä.

Petrille vahvinta osaamista on luonnollisesti taimenen koskikalastus sekä perholla, että vieheellä. Mies sitoo tilauksesta asiakkaille tarvittavat perhot, jotka ovat tehty ensisijaisesti pyytämään kalaa.

Järvikalastuksessa Petrillä on käytössään Tracker Pro Guide – kalastusvene tarpeellisella Humminbird – elektroniikalla varustettuna.

Kalastuksen ohella Pete on kokenut metsästäjä ja riistanhoitaja. Metsästysmatkat kotimaassa ja ulkomailla kuuluvatkin ”Eräspeten” palvelutarjontaan.

Vapaa-ajallaan Petri Korhonen löytääkin usein itsensä tuliaseen kanssa metsän siimeksestä riistan perässä.

Kellankoski.com @ 2023 Konnevesi Travel Oy | Webdesign Endofera Oy